JB Meijers

JB Meijers (1972) is een van Nederlands’ bekendste gitaristen, maar ook als componist, producer en multi-instrumentalist is hij bijzonder actief in binnen- en buitenland.

Een greep uit de lijst artiesten waarmee hij werkt cq gewerkt heeft: Common Linnets, De Dijk, Barry Hay, Acda en de Munnik, Kensington, Mercury Rev, The Prodigy, The Posies, Carice van Houten, Solomon Burke, Metropole Orkest, Big Star en Peter Maffay.

De ontelbare songs en albums waarop zijn naam prijkt en de vele awards (zoals 3x de Popprijs, diverse Edisons, tientallen gouden en platina platen, een Musical Award voor de beste muziek (De Tweeling), twee Echo Awards (de Duitse equivalent van de Grammy) en twee European Border Breaker Awards) die hij in ontvangst heeft mogen nemen, vormen samen het glanzende spoor dat hij getrokken heeft door het internationale muzikale landschap.

Zijn unieke kijk op de gitaar gecombineerd met meer dan 35 jaar ervaring leveren een schat aan waardevolle informatie op voor elke gitarist van elk niveau.

‘JB’s Paradise’ docu

Bekijk (gratis) de prachtige voor 2Doc (Het Uur Van De Wolf) gemaakte documentaire over JB van Bram van Splunteren (2021).