Kan ik het beste op een akoestische of elektrische gitaar beginnen?

Jaaaaa daar istie dan! De vraag waarvan je wist dat ‘ie zou komen!

Kan ik het beste op een akoestische of een elektrische gitaar beginnen?

Dat is zo ongeveer eenzelfde kaliber vraag als: is er leven na de dood? Of, zijn er nog planeten met leven in het universum?

Een eenduidig antwoord bestaat eigenlijk niet, omdat het heel persoonlijk is.

Er zijn natuurlijk zat antwoorden. En wat ik je hierover mee wil geven is eigenlijk te lang voor 1 mail dus ik stuur je de aankomende twee dagen druppelsgewijs deze info (anders ben ik bang dat de helft aan je voorbij gaat en dat is jammer!).

Denk hierover na bij jouw keuze tussen een elektrische of akoestische gitaar

Nu dus deel 1 van mijn antwoord:

Je kunt bij jezelf nagaan wie jou getriggerd heeft om überhaupt gitaar te gaan spelen. Kort gezegd; van wie ben je fan en wat speelt deze persoon?

Was het Ed Sheeran? Dan zou ik voor een akoestische gaan.Is het Steve Vai? Dan onherroepelijk elektrisch! Maar hoe zit het dan met John Mayer? Die speelt immers op allebei!

Dat laatste geldt heel erg voor mij. Toegegeven; mijn helden van het eerste uur waren (en zijn nog steeds) Pete Townshend, Jeff Beck en Jimi Hendrix. Stuk voor stuk ridders van de ronde elektrische gitaartafel.

Later ontdekte ik dat deze mannen ook te gek zijn en waren op akoestische gitaren, dus mijn onverbeterlijke muzikale nieuwsgierigheid dwong mij al zeer vroeg om er een tweede krantenwijkje erbij te nemen, want ja, twee gitaren is duurder dan een!

Voor zowel de akoestische als de elektrische gitaar valt van alles voor en tegen te zetten.

In deel twee van deze blog kijk ik met je naar de akoestische gitaar en in deel drie naar de elektrische gitaar.

Stay tuned.

Groetjes!

JB 

PS: Wil je écht stapsgewijs gitaar leren spelen, comfortabel vanuit huis en volledig op jouw ritme?

Dit is hoe ik jou kan helpen:

Ontdek het zelf tijdens mijn GRATIS online proefles

Relaxt en plezierig gitaar leren spelen: speel met mij en prachtige orkestbanden mee. Je kunt direct starten zonder zorgen, want we hanteren een niet goed -> 14 dagen ruil/geld teruggarantie.