Fingerpicking en tokkelen

Een van mijn favoriete technieken op de gitaar is: fingerpicking of tokkelen.

Wat is fingerpicking?

Fingerpicking is een speelstijl waarbij je met je vingers de snaren van de gitaar tokkelt in plaats van een plectrum te gebruiken. Deze techniek geeft je meer controle over het geluid en de dynamiek van je spel. Het stelt je in staat om complexere akkoorden en melodieën te spelen en voegt een mooie textuur toe aan je spel.

In onze gevorderdencursus leg ik deze techniek stap voor stap uit en je kunt samen met mij oefenen.

Je leert de basis van tokkelen te begrijpen en ik help je op weg naar het spelen van fantastische nummers.

Als je al een beetje kunt spelen of je hebt beide beginnerscursussen afgerond dan is de gevorderdencursus (66 lessen) voor jou bedoeld.

Wat ga je leren?

JE LEERT SYNCOPEN TE SPELEN

We gaan dieper in op ritmische patronen die veel voorkomen bij gitaarmuziek. Bij funk is dat soms anders dan bij rock, om maar eens wat te noemen. Alhoewel de kruisbestuiving van groot belang is.

JE LEERT EEN JAZZ SCHEMA TE SPELEN

Jazz? Ja Jazz! We gaan een rudimentair Jazz schema spelen en kennismaken met de grondbeginselen van Jazzgitaar. Geen zorgen, het wordt nog steeds geen raketwetenschap. Ook jij kunt Jazz spelen.

JE MAAKT KENNIS MET PALMMUTES

De palm mute is onontbeerlijk als je Rock en Metal wilt spelen. Zonder deze techniek zou het niet als zodanig klinken. Je leert er alles over.

JE LEERT DE DORISCHE TOONLADDER

De dorische ladder breidt de pentatonische ladder uit en geeft je meer melodische mogelijkheden als je wilt soleren. Door slechts twee noten toe te voegen ben je er al.

JE LEERT VERDER TE TOKKELEN

Fingerpicking (tokkelen dus) is een harsachtige techniek die tot wonderschone resultaten kan leiden. Dat lijkt hartstikke moeilijk maar met een paar kleine tips ben jij al heel snel aan het tokkelen.

JE MAAKT KENNIS MET DIVERSE STIJLEN….

…En nog veel meer!

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt en je klaar bent om met je gitaarspel naar een hoger niveau te gaan, dan is deze cursus echt iets voor jou.

Meld je nu aan voor de gevorderdencursus, zodat je vandaag nog je gitaarvaardigheden kunt laten exploderen. Geef andere gitaristen om je heen het nakijken en word de Jimi Hendrix van je familie en vrienden.

Because that’s how we roll 😉