blogs van JB

Een akoestische of elektrische gitaar? Deel 3.

Een akoestische of elektrische gitaar? Deel 3.

Een elektrische gitaar geeft je een zeer goede basis om te voelen wat je met een gitaar in het algemeen kunt doen. Het is jij, het hout, het staal en dat is het! In de vorige blog las je: Een zwaar overstuurde elektrische gitaar behoeft nou eenmaal minder...

Lees meer
Versterkers: dit wil je erover weten

Versterkers: dit wil je erover weten

Als je elektrisch gitaar wilt spelen ontkom je er niet aan: versterkers of versterking! Alhoewel de elektrische gitaar bij uitstek geschikt is om op zacht niveau te oefenen, vraagt de Telecaster, Stratocaster, Les Paul of je Flying V model om adequate versterking....

Lees meer
Level up jouw gitaarspel via mijn deelname aan VVAL

Level up jouw gitaarspel via mijn deelname aan VVAL

Begin 2024 deed ik weer eens mee met Vrienden van Amstel Live (VVAL) in Ahoy.Dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen waar veel Nederlandse artiesten acte de presence geven. VVAL: JB en Queen Er werd me gevraagd om een blokje Queen songs te spelen. Ik heb een mooi...

Lees meer
Wereldmuziek en de elektrische gitaar

Wereldmuziek en de elektrische gitaar

Als we aan gitaren denken, denken we doorgaans niet als eerste aan wat men “wereldmuziek” noemt. Rare term overigens… Alsof Bruno Mars en Tino Martin dan niet ook wereldmuziek zouden maken. Anyway… je snapt hopelijk wat ik bedoel. De invloed van wereldmuziek Nou zeg...

Lees meer
Hoe oefen je het beste?

Hoe oefen je het beste?

Filmregisseur is een mooi vak! Rode lopers, champagne, Oscars enz. enz. Maar vooral hard werken. Voor een film zijn première beleeft gaat er heel veel werk aan vooraf. Laat ik me beperken tot de zogenaamde “edit-suite”. Daar wordt het materiaal stukje voor stukje aan...

Lees meer
Leren luisteren

Leren luisteren

Ik ben van vóór het internettijdperk (veel over gehoord, dat zou nog wel eens wat kunnen worden;-)) Toen ik begon met gitaarspelen had ik geen toegang tot allerhandige YouTube videos waarin kraakhelder uitgelegd werd hoe je Steve Lukather’s geluid in Rosanna kon...

Lees meer