De blogs van JB

Het aller- allerbelangrijkste van gitaarspelen…

Het aller- allerbelangrijkste van gitaarspelen…

Zoals je misschien al door hebt kan ik er niet hard en lang genoeg op hameren dat het aller- allerbelangrijkste van gitaarspelen is dat je het vooral heel erg leuk moet vinden. Dit is zelfs belangrijker dan talent, spullen, techniek of discipline. (Talent is vaak ook...

Gitaar spelen of gitarist spelen?

Gitaar spelen of gitarist spelen?

Een filosofische noot deze keer. Speel je gitaar of speel je gitarist? Pardon? Ik heb toch een gitaar en ik speel erop, dus ik SPEEL gitaar en BEN gitarist! Toch? Of zie ik dat verkeerd? Ja en nee. Strikt genomen ja natuurlijk, maar waarom ik de vraag stel is het...

Nieuwe gitaarsounds met Wirtz

Nieuwe gitaarsounds met Wirtz

Ik ben op tour met Wirtz. We hebben een nieuwe band samen met toppers Joost Kroon, Pascal Kravetz en Daniel Wirtz. En een nieuwe band betekent nieuwe sounds! Nou draait veel bij Wirtz om de diepzinnige teksten, daar wordt Daniel in Duitsland zeer om gewaardeerd, maar...