gitaarles voor beginners

Gitaarlessen voor beginners

Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby? Of wil je graag de gitaarwereld ontdekken? Dan ben je bij Gitaar Spelen met JB op de juiste plek. JB neemt je tijdens zijn online lessen mee in de basis van het gitaar spelen. De perfecte gitaarlessen voor beginners vind je hier. Op een gemakkelijke en leuke manier leer je ritme ontdekken, akkoorden kennen en liedjes spelen. Na de eerste les kun je al een liedje spelen! De gitaarlessen voor beginners zijn de perfecte instap in de gitaarwereld. Lees hieronder wat je kunt verwachten tijdens de lessen van JB.

Introductie tot de gitaar

Bij de gitaarlessen voor beginners beginnen we altijd bij de basis: de gitaar zelf. Je leert alle onderdelen van het instrument kennen. Dit is erg belangrijk, omdat deze benamingen veel gebruikt worden tijdens de lessen en tijdens het spelen van liedjes is het handig om de namen te kennen. Daarna leer je een snaar aanslaan en akkoorden maken. Akkoorden zijn de basis van elk nummer dat je gaat spelen. Hoe meer akkoorden je beheerst, hoe meer liedjes je kunt spelen. Akkoorden vormen dus een belangrijk onderdeel tijdens het gitaar spelen. 

Melodie├źn

Tijdens de gitaarlessen voor beginners wordt een start gemaakt met makkelijke melodie├źn. Op deze manier kun je op een simpele manier kennismaken met de verschillende onderdelen van gitaar spelen. Samen met de basiskennis van de akkoorden en de gitaar zelf speel je gelijk de eerste melodie├źn. Van klassiekers tot hedendaagse hits, bij Gitaar Spelen met JB komen ze allemaal langs.┬á

Ritme

Om goed nummers te kunnen spelen op de gitaar is het belangrijk dat je ritmegevoel hebt. De een heeft een beter gevoel voor ritme dan de ander. Tijdens de gitaarlessen voor beginners helpen we je met het verbeteren van je ritmegevoel en geven je tips om je timing te verbeteren. Hierdoor kun je makkelijker nummers spelen. Hoe eerder je dit leert, hoe meer profijt je ervan hebt. Zeker bij de moeilijkere nummers zijn ritme en timing erg belangrijk. 

Techniek

Tijdens de lessen leren we je de juiste technieken en geven je tips over de houding. De houding en techniek zorgen ervoor dat je op een comfortabele manier gitaar kunt spelen. Hierdoor kun je de focus leggen op de andere aspecten, zoals de akkoorden en melodie├źn. Zodra je de techniek en houding onder controle hebt, merk je dat dat het spelen van akkoorden en melodie├źn een stuk makkelijker gaat. JB geeft tijdens de gitaarlessen voor beginners handige tips en trucs!┬á

Beginnerscursus 1 

Als je net begint met gitaar spelen en de basis dus nog moet leren, dan is beginnerscursus 1 aan te bevelen. Het is de perfecte instap voor beginnende artiesten. Wanneer je de beginnerscursus aanschaft, krijg je toegang tot drie modules. Elke module bestaat uit 27 verschillende lessen. Een ruime hoeveelheid om te beginnen met gitaar spelen. De gitaarlessen voor beginners zijn simpel te volgen en zitten vol met tips! De perfecte combi om de gitaar onder de knie te krijgen. Leren gitaar spelen op een leuke en leerzame manier? Start dan vandaag nog met de beginnerscursus 1 van Gitaar Spelen met JB! Voor je het weet, speel je een eerste nummer.