gitaarles voor beginners

Gitaarles beginners: de eerste stap naar het spelen van een liedje

Lijkt het je helemaal geweldig om al jouw favoriete nummers te kunnen spelen op een gitaar, maar heb je geen idee hoe je gitaar moet spelen? Dan ben je bij Gitaar Spelen met JB op de juiste plek. Hier leer je, als beginner, alles wat je moet weten over het spelen van gitaar. Van de verschillende onderdelen van de gitaar tot het spelen van je eerste liedje, je leert het allemaal. Het maakt niet uit of je niks weet van de gitaar. Ben jij er klaar voor om jouw eerste liedjes te spelen?

Gitaarles beginners bij Gitaar Spelen met JB

Tijdens de lessen van JB leer je alles wat je moet weten over de gitaar. Van het stemmen tot verschillende technieken. Voordat je begint met spelen, leert JB je eerst de gitaar stemmen. Hierdoor klinkt jouw gitaar zuiver en klinken de geluiden zoals ze horen te klinken. Tijdens de eerste les zal dit volledig worden toegelicht, zodat jij zelfstandig je gitaar kunt stemmen. Wanneer je net een nieuwe gitaar hebt, is deze vaak ook nog niet gestemd. Maar, geen zorgen, dit leer je echter heel snel met de handige uitleg van JB. 

Maatsoorten en toonladders

Tijdens het gitaar spelen leer je verschillende maatsoorten en toonladders kennen. Hiermee maak je allerlei soorten muziek. Om verschillende soorten te spelen heb je de maatsoorten nodig, zoals 4-kwartsmaat en de 3-kwartsmaat. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de mars en de wals. In de eerste lessen ontdek je de verschillende soorten en hoe je deze soorten speelt. Een toonladder kun je zien als een dialect. Het is erg handig om het verschil tussen majeur en mineur te kennen. Hierdoor kun je gemakkelijk verschillende nummers en akkoorden spelen. 

De rechterhand techniek

Om goed te kunnen gitaar spelen is ritme erg belangrijk. Hierbij komen ritmische bewegingen kijken. Hier valt de rechterhand techniek ook onder. Tijdens de gitaarles beginners leer je de rechterhand techniek en leer je ook tokkelen en plectrumtechnieken. Geen idee wat deze termen betekenen? Geen zorgen, ook dat vertelt JB je tijdens de lessen.

Melodie├źn en harmonie├źn┬á

Tijdens de gitaarles beginners leer je verschillende melodie├źn en harmonie├źn spelen. Deze heb je uiteindelijk nodig om echt liedjes volledig te kunnen spelen. Je begint met zogenaamde intervallen bij de harmonie├źn. Zodra je dit onder de knie hebt, ga je echte akkoorden spelen. Uiteindelijk zul je ook je eerste echte nummer spelen. Wie wil dat nou niet? Al na een paar lessen lukt dit jou. Mede door de leerzame, leuke lessen van JB, maar natuurlijk ook door jouw eigen inzet! Het is belangrijk om geregeld te oefenen. Hierdoor bouw je ervaring op en blijft de lesstof beter hangen.

Starten met gitaarles beginners

De gitaarles beginners bestaan uit drie modules. Elke module heeft 27 lessen waarbij je alles leert over de gitaar. Zodra je start met de lessen houd je toegang zolang wij bestaan. Je kunt dus overal en waar je maar wilt oefenen. Ben jij klaar om op je eigen tempo en op een leuke manier te leren gitaar spelen? Start dan vandaag nog met de gitaarles beginners bij Gitaar Spelen met JB! Binnen no-time speel jij je eerste nummer.